Bølgebadet

Midt på den smukke Sandvig strand, lå der i mange år et Bølgebad

Bølgebadet blev åbnet den 24. juli 1976, og var på daværende tidspunkt Nordens største bølgebad, med både bølgegang og brænding.

Sandvig og Allinge set fra over Hammeren

Bølgerne blev fremstillet vha. en såkaldt bølgemaskine, der fik vandet i bevægelse.

Selve opførslen af Bølgebadet løb op i DKK 5.600.000,-

Et eksempel på hvorledes en bølgemaskine fungerer.

Bølgebadet var særdeles populært blandt de besøgende børn og børnefamilier, og mange en skolerejse har været forbi med deres skoleklasser.

Bølgebadet i Sandvig, samt Osandbugten - 1981
Bølgebadet i Sandvig, samt Osandbugten – 1981

Udvidelsesplaner

I maj 1999 ønskede man at udvidde Bølgebadet med 800m2, og formanden “Frank Pedersen” fremlagde planer for at udvidde med vandland, fitnesscenter samt et varmtvandsbassin.

Den planlagte udvidelse ville løbe op i 13.500.000,-
Pengene håbede man at kunne rejse gennem EU, fonde og lokal fundraising.

September 1999 lukker bølgebadet.
Formanden oplyser at Pumpe og fyr er brudt ned. Desuden er rør og bassin utæt pga tidligere ejeres manglende vedligehold.

Jan Vitus Nielsen overtager bølgebadet i januar 2000, og får atter liv i hallen og dens bølgemaskine, dog kun for en kort årrække, for allerede i 2003 overtager direktøren for PL Enteprise, Jens Kofoed ejendommen.

Bølgebadet lukkes

Jens Kofoed ønsker ikke at drive bølgebadet videre. Han ønsker i stedet at erstatte det med ferieboliger til øens mange turister.
Dette er der dog ikke opbakning for, hverken blandt lokale eller i kommunalbestyrelsen.

I stedet overtager ejeren af Sandvig Vandrehjem, Pekka Høegh i begyndelsen af 2005 lejemålet, i håb om at kunne videreføre bølgebadet, der har været populært blandt sine gæster.
Tømrermester René Kofoed forsøger i 2006 at få lov til at omdanne bølgebadet til et friluftsbad, men får ikke lov til at omdanne en del af bygningen til restauration.

De næste mange år er der blot liv i den del af bygningen der huser caféen, men også den lukker efter sommersæsonen 2010, hvorefter bygningen står ubrugt hen.

Nedrivning af Bølgebadet

I april 2011 river kommunen bygningen ned med tilskud fra en landsdækkende nedrivningspulje for forfaldne bygninger.

Genetablering af området

I 2012 udføres et storstilet genetablerings projekt betalt af Realdania, der dels genetablerer området omkring bølgebadet, og dels gør strandpromenaden langs sandvigs kyst mere attraktiv for turister.

I dag er der ingen tegn tilbage fra Bølgebadet.

Bølgebadet i Sandvig - 1985
Bølgebadet i Sandvig – 1985

Hvis du har yderligere oplysninger om bølgebadet, så er du mere end velkommen til at efterlade en kommentar nederst på siden.

Ligeledes er jeg meget interesseret såfremt du har billeder vi må bruge på siden. Både af Bølgebadet i sine velmagtsdage, som før og under nedrivning.

3 kommentarer til “Bølgebadet”

Skriv en kommentar