Internetforbindelser på Bornholm

En del bornholmere har måttet slås en del med gamle kobber forbindelser, der resulterer i langsomme forbindelser og gentagne nedbrud.

Det har sandsynligvis også været med til at give det lokale bredbåndsselskab “Bornfiber” den store udbredelse de har. Når man kører rundt på øen ser man deres små hvide antenner overalt på hustage og gavle.

Vi er selv sprunget med på Bornfibers trådløse løsning, da man i vores område ikke kan få en fiber.

Virksomheden AirNet (tidligerere NexøNet) tilbyder en løsning der minder om BornFibers.

BornFibers tekniker vogn

Jeg kan ikke anbefale BornFibers løsning. Vi er kunder af nød, og ikke af lyst, da det er det eneste alternativ til de stærkt korroderede kobberkabler i vores område. Før vi fik Bornfiber havde vi et almindeligt aDSL abonnement, hos en af de større udbydere.

Selvom at vi ikke boede særligt langt fra centralen, kunne vores kobber ledningerne ikke bære mere end en 12/2 mbit forbindelse. Fra tid til anden mente vores udbyder at de som en service skulle opgradere os til en højere forbindelse, uden merpris, og hver gang gik forbindelsen ned fordi kobberkablerne var så tærede at udstyret lukkede ned for forbindelsen.
Jeg kender en del andre der boede udenfor byerne, der havde samme oplevelser.
Ud over en begrænset hastighed på forbindelsen, oplevede vi desuden ofte udfald, og nedbrud. Hvis der skulle graves oplevede vi at være uden Internet i op til 3 uger, før problemet var løst.

TDC reparerer korroderede kobber kabler

2 kommentarer til “Internetforbindelser på Bornholm”

  1. Pingback: AirNet – BRNHLM

Skriv en kommentar