Salene Badehotel

Hotellet blev opført i 1908 af Magnus Jens Jesper Koch, for at huse den tiltagende strøm af turister der rejste til Bornholm i begyndelsen af det nye århundrede.

Salene badehotel omgivet af køer og land idyl

Hotellet slog dørene op den 15. maj 1908, med udsigt over Østersøen. For foden af bakken lå en af Bornholms fineste sandstrande, der var årsag til at Koch valgte at opføre hotellet netop her.

Hotellet reklamerede med at man kunne blive samlet op på kajen, ved “Damperen” i Gudhjem, og kørt direkte til hotellet.

Hotellet brændte desværre ned den 19. november 1949

Trafikuheld ved Hotel Salene
Trafikuheld ved Hotel Salene – På nummerpladerne kan man se at den ene bil er lokal (I 791), og den anden er registreret i København (K 3613)

I dag er både hotellet og stranden væk.
Hvad præcis der er årsagen til at sandet forsvandt, oghvornår det skete er der forskellige meninger om.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nogle kilder fortæller at sandet forsvandt i 1950’erne, og at årsagen var sygdom i bestanden af brunalger der holdt på sandet.
Andre fortæller at sandet forsvandt i årene 1967-1968

Hvis du har yderligere informationer om Hotel Salene, branden eller sandet der forsvandt, så er du mere end velkommen til at efterlade en kommentar nederst på siden.

2 kommentarer til “Salene Badehotel”

  1. I 1968 var der sand på Salene strand. Sandet forsvandt i løbet af vinteren. Sonja på Bornholm, tv serien foregår også på Salene strand 1969 sct hans aften. Biluheldet mener jeg er er Bobbevej/ Sigtevej. Lige ved ejendommen Stokkelund.

    Svar

Skriv en kommentar