Villa Nova

I 1860’erne var det populært at tage på udflugtsture til sandflugtsskoven nord for Rønne, og klubbestyrer Brun fik idéen at åbne en beværtning midt på stien nord for Rønne.

I 1866 købte Kaptajn Mathais Rømer traktørstedet i Sandflugtsskaven. Han opførte en murstensbygning til formålet og kaldte den Villa Nova.
Mathas Rømer drev traktørstedet i 30 år men solgte den i 1896 til Fru Asarine Kofoed.

I 1911 overtog Urmageren Carl Sjøberg, der senere solgte den til Bagermester H. P. M. Didriksen.

På et tidspunkt i 1960’erne var den ejet af Erland Hansen, der samtidigt ejede Villa Nova, Baltic Bar, Hotel Fredensborg og Hotel Bornholm.
Et par rekrutter fra den nærtliggende Almeborg Kasserne fik idéen at skabe et dansested, og i 1963 startede de “Rønne Pop Klub” på Villa Nova. Pop klubben flyttede dog senere til Strien.

Senere var det Finn Andersen der stod for stedet, mellem 1968 og 1998

Fra 1960’erne og frem til 1980’erne var Villa Nova et populært dansested, hvor folk i alle aldre tog til, for at svinge benene til alt fra pop til Dansk Top musik.

I 2010 var Villa Nova i medierne da der havde været drevet smugkro på adressen. Ifølge politiet havde ejeren afholdt arrangementer med alkohol, uden næringsbrev og alkoholbevilling.

I en årrække fik den gamle ejendom lov til at stå og forfalde, og flere gange var der tale om at stedet skulle rives ned, og tilbageføres til skov, men omkring 2015 var der en række artister der atter fik liv i lokalerne.

Program for Spillestedet Villa Nova – 2017

Ud over dans og musik, har der også været afholdt julemarked

Villa Nova event – 2020

Adresse:
Haslevej 105, 3700 Rønne

Skriv en kommentar