Campus Bornholm

Institutionen Campus Bornholm blev til i juni 2010, efter en fusion mellem Bornholms Gymnasium, VUC Bornholm samt Bornholms Erhvervsskole.

I denne forbindelse blev en del af den tidligere erhvervsskole revet ned, for at gøre plads til en ny bygning, designet af Cubo Arkitekter. Den ny bygning stod færdig i sommeren 2018.

Campus Bornholm er det første sted hvor man har samlet et alment gymnasium, erhvervsgymnasium, erhvervsskole, VUC, AMU og kursuscenter i én og samme virksomhed. Samtidigt lejer Campus Bornholm dele af bygningerne ud til CPH Business, Bornholms Sygeplejeskole og produktionsskolen BornPro.

Uddannelser på Campus Bornholm:

Gymnasielle uddannelser:

  • STX
  • HHX
  • HTX

Erhvervsuddannelser:

  • Automekaniker
  • Elektrikker
  • Industrioperatører – *
Campus Bornholm i snevejr
Campus Bornholm i snevejr

Campus Bornholms historie

Fusionen mellem Bornholms Gymnasium, VUC Bornholm og Bornholms Erhvervsskole blev vedtaget i juni 2010.

Campus Bornholms hjemmeside – 17. marts 2011

Campus byggeriet

Den nye bygning er på 15.435 kvadratmeter, og den samlede byggesum var DKK 340.000.000,- A. P. Møller fonden støttede projektet med DKK 56.000.000,-
Bygningen er tegnet af Cubo arkitekter.

Bygningen er beklædt med Tombak plader, der med tiden skifter farve og overflade fra blank gylden til mat brun.

Alle gulve i stueetagen er beklædt med Bornholmsk granit, 1., 2, og 3. sal er beklædt med stavparket i asketræ.

Zurface leverede ifølge en nyhed på deres hjemmeside 2.000 kvadratmeter slebne blå Rønne-granit fliser med smudsafvisende behandling.
Desuden leverede de 2.500 kvadratmeter chaussésten af Moseløkkegranit og 120 meter Paradis-nejs til de udvendige trapper.

Taget på den nye bygning er beklædt med rullemåtter, med sedum, hvorimod taget på de gamle værkstedsbygninger har fået monteret solpaneler, der skal bidrage til skolens grønne profil.

TV2 Bornholm har lavet en reportage om det færdige byggeri, som kan ses her. .

PL Enterprise stod for nedrivningen af de dele af den gamle Erhvervsskole, der ikke skulle indgå i det nye Campus. I denne forbindelse blev der saneret asbest, PCB samt bly. 2.500 tons bygningsaffald blev sorteret og afleveret til BOFA.

Covid-19 på Campus Bornholm

Da Campus Bornholm er en af de steder hvor flest bornholmske husstande er samlet under ét tag, var der naturligvis stor fokus på Covid-19 under Corona pandemien.

Der var krav fra staten om at skoler skulle kontrollere at elever havde en negativ test, der højest var 72 timer gammel.
I forbindelse med dette stillede virksomheden Copenhagen Medical et testcenter op centralt i den nye bygning, hvor ansatte og elever kunne blive testet.

Copenhagen Medical - Covid Testcenter på Campus Bornholm
Copenhagen Medical – Covid Testcenter på Campus Bornholm 2021

Elever der ikke var testet indenfor de sidste 72 timer kunne dermed få en kviktest inden de fortsatte til undervisning.

Campus Bornholm - Ny Smittezone
Campus Bornholm – Ny Smittezone

Kviktest mod Covid-19 foregik med podning i næsen. De tidlige test skulle helt op i bihulerne, men senere tests kunne foretages ved podning i selve næsen.

Da alle skulle kontrolleres og eventuelt testes ved ankomst blev køerne foran Campus Bornholm ganske lange om morgenen, og enkelte dage nåede den rundt om bygningen og ud til cykelstien på den modsatte side.

Campus Bornholm - Kø til kontrol af Covid-19 test
Campus Bornholm – Kø til kontrol af Covid-19 kontol og test
Bornholms Brandvæsen deltager i en brandøvelse på Campus Bornholm
Bornholms Brandvæsen deltager i en brandøvelse på Campus Bornholm